GOLF I SKÅNE

GOLF I SKÅNE

GOLF I SKÅNE

GOLF I SKÅNE

GOLF I SKÅNE

GOLF I SKÅNE

GOLF I SKÅNE

GOLF I SKÅNE

GOLF I SKÅNE

GOLF I SKÅNE

SKÅNE - HELE 70 GOLFBANER HVOR FLERE ER HØYT RANKET

Skåne har tross sin størrelse, hele 70 golfbaner, hvor flere er høyt ranket, både i Sverige og internasjonalt. Men de skånske baner er først og fremst verdt å besøke på grunn av den vakre naturen og mange ligger ved havet, ja som en hel perlerekke langs kysten.

Å spille golf i Skåne er et privilegium.


Kart over golfbaner i Skåne

Golfbane
Hotell
Resort

Golfpakke fra:
Banetype:
Skov
Antall hull:
18
Greenfee:
400600 SEK
Antall stjerner:

Parkbaner i Skåne

Jo visst er det lett å finne langstrakte strender og linksbaner Skåne. Men det er minst like enkelt å lage et reisekart med stjerner som byr på grønne runder og i tilleg vindfulle dager. Skåne nemlig kjent som kontrastenes landskap, der en finner et mangfold uten like innen naturopplevelser, mat og kultur. Noe av det beste er de korte avstandene – her er det knapt en time fra den ene enden av landskapet til den andre.

Det er alltid kort vei fra småstedene til byer som Malmø i sydvest, Helsingborg i nordvest og Kristianstad i nordøst. Malmø er Sveriges tredje største by, og rommer alt fra supre shoppingmuligheter, uteliv, museum og tradisjonelle kallbadshus til mektige slott, praktfulle hager og førsteklasses hoteller.

20 minutter nord for Malmø ligger Barsebäck GCC, som er lovprist av både Solheim Cup spillere og damene på Europatouren. Masters Course starter nøkternt i lunt skogslandskap, før den åpner seg ned mot Öresund og til slutt bringer spilleren tilbake til klubbhuset via fairways rammet inn av skakke furutrær.

Midt i naturskjønne omgivelser, med fin utsikt over Kulla landsbygda, vil du finne S:t Arild GK; en vakker 18-hulls naturen kurs med en høy internasjonal standard og med anerkjente raske greener, som er åpen mesteparten av året.

Hesslegårdens Golfklubb er en trivelig 18-hullsbane som ligger i en lett kupert terreng kun 30 minutter nord for perlen Kristianstad. Hele seks av hullene smykker seg med utfordrende vannhinder, og fire hull er rammet inn av skog. 

Kjører en til Sjöbo, som ligger knappe 30 minutter unna Malmö, fins det nok en perle for den kresne spilleren. 18-hullsbanen på Sjöbo GK har alle hullene plassert midt inne i en skog, og den gjengse kommentaren er at spillerne føler at de slår inne i en grønn tunnel når de går banen.

Glem heller ikke de klassiske golfopplevelsene som ligger midt i regionen Skåne – med ikke-eksisterende køer og servicen og atmosfæren nesten familiær. Merk deg både Söderåsens Golfklubb som tilbyr en kombinert park- og skogsbane som ligger cirka 20 minutters kjøretur unna Helsingborg, og også Perstorps GK sin skogsbane som holder høy kvalitet. Bak utformingen av sistnevnte står det hele tre velkjente navn; Anders Amillon, Ture Bruce og Åke Persson.

Vil du krydre golfferien med noe ekstra, så kan nevnes at Skåne rommer nesten 300 slott og herregårder. Regionen kalles for Sveriges Matfat, og er en drøm for både gårdsbutikkentusiaster og hageelskere som vil oppleve parker i kombinasjon med gourmetmat, utstillinger og grønne festivaler.

 

 


Golfvideo Skåne