GOLF I VÄRMLAND

GOLF I VÄRMLAND

GOLF I VÄRMLAND

GOLF I VÄRMLAND

GOLF I VÄRMLAND

Värmland er en stor naturattraksjon med 10.000 innsjøer spredt i et skogkledd landskap. Og det er nok av skog og naturstier. Värmlands naturen er veldig variert, alt fra enger og heier til skjærgården og fjellterreng. Sporty golfere som reiser hit, ofte med et ønske om å oppleve den fascinerende naturen - og det meste gjennom skog og landlige baner.


Kart over golfbaner i Värmland

Golfbane
Hotell
Resort

Golfpakke fra:
Banetype:
Skov
Antall hull:
18
Greenfee:
400600 SEK
Antall stjerner:

Regionen Värmland ligger omtrent midt i Sverige. Her begynner fjellene å reise seg, og helt mot vest grenser Värmland til Norge. Värmland er en golfdestinasjon du aldri vil hjem fra.

I Värmland er du alltid nærme naturen. Det er masser av skog, sjøer og bekker, og uansett hva du ønsker å oppleve er naturen alltid med i kulissene. Enkelt og sikkert kan du prøve et vell av forskjellige aktiviteter så som kano, kajakk, sykkel, fiske, vandre, ride, elg og bæver-safari, tømmerflåte i klarälven og hyggelige båtturer på sjøen Vänern. I skogene i Värmland finns et rikt dyreliv, og med litt hell kan du på egen hånd se elg, ulv, bjørn og gaupe, selv om de er flinke til å skjule seg.

Kulturen er sterk i Värmland, og her kan man oppleve det på mange forskjellige måter. Her kan kunstsenter, gallerier, museer, levende garder og fine kulturelle begivenheter gjøre at du får lyst å bli litt lenger.  I Värmland finns det et bredt og variert tilbud av overnattingsmuligheter, kafeer og restauranter med god service.

Värmlands skogs- og parkbaner

Regionen Värmland ligger omtrent midt i landet, og grenser til Østfold, Akershus og Hedmark i Norge, samt Västra Götalands län, Dalarnas län og Örebro län i Sverige. Med tanke på naturen er Värmland absolutt et paradis for golfspillere. Men ikke bare derfor – her finnes det baner som passer spillere på alle nivåer, og de alle byr på vidt forskjellige utfordringer. Hammarö Golfklubb har praktfull beliggenhet ved Vänern i Värmland, og 18-hullsbanen åpnet i 1991. Det er lett kupert terreng, en herlig miks mellom park- og skogsbane, med en håndfull spennende platågreener.

Karlstad GK er Värmlands største golfanlegg, og smykker seg med to 18-hullsbaner i klassisk skogs- og parkdesign, i tillegg til korthullsbanen Solslingan. Klubben er kjent for sin mesterskapsbane, og har stått vertskap for både internasjonale turneringer som Wermland Open, EM for herrer, og EM for damer. Hvis du overnatter i Karlstad, så husk å stikke innom Almars Krog rett nord for byen.

Sommarro Golfklubb, som ligger ved Karlstads gamle flyplass 3 kilometer unna sentrum, finnes det 2 herlige golfbaner. Den ene er en praktisk Pay & Play bane som alle er åpen for alle, mens 12-hullsbanen Links er forbeholdt de med offisielt handikapp. Dette er den golfbanen i Värmland som alltid åpner først på våren!

18-hullsbanen på Eda GK er en kombinert park- og skogsbane som ligger på en halvøy ved sjøen Hugn. Fairwayene snirkler seg rundt og forbi Noresund Herregård fra 1772. Banen er meget kupert. Herregårdsmiljøet møter også spillere på Degerfors GK. Den lett kuperte parkbanen med “seasidekarakter” ligger flott til ved sjøen Möckeln og Letälven.

Selv om Karlstad er Värmlands største by og også Sveriges mest kro-tette, er det lett å finne frem til også andre fine overnattingsalternativ i regionen, nærmere bestemt de mange herregårdene. 18-hullsbanen til Dömle Golf & Country Club, er plassert i vakre omgivelser ved Dömle Herregård, cirka 3 mil nord for Karlstad. Opprinnelig var herregården morgengaven til en ung brud. Med egen kirke, en vakker park og et kjøkken som satser friskt på lokale spesialiteter, har gården et fantastisk rennommè blant golfere som er ute etter en unik hotellopplevelse.

Les mer om aktiviteter og severdigheter på www.visitvarmland.se


Golfvideo Värmland