GOLF I VESTSVERIGE

GOLF I VESTSVERIGE

GOLF I VESTSVERIGE

GOLF I VESTSVERIGE

GOLF I VESTSVERIGE

GOLF I VESTSVERIGE

GOLF I VESTSVERIGE

GOLF I VESTSVERIGE

GOLF I VESTSVERIGE

GOLF I VESTSVERIGE

GOLF I VESTSVERIGE

GOLF I VESTSVERIGE

GOLF I VESTSVERIGE

GOLF I VESTSVERIGE

GOLF I VESTSVERIGE

GOLF I VESTSVERIGE

GOLF I VESTSVERIGE

GOLF I VESTSVERIGE

GOLF I VESTSVERIGE

GOLF I VESTSVERIGE

GOLF I VESTSVERIGE

GOLF I VESTSVERIGE

GOLF I VESTSVERIGE

GOLF I VESTSVERIGE

VESTSVERIGE - NÆR MEN GANSKE ANNERLEDES!

Du trenger ikke reise langt for å finne spennende og annerledes golfbaner og ferieopplevelser . I Vestsverige, bare noen få timer fra hjemmet, er det nok av utfordringer for både nybegynnere og erfarne golfere, topp golfbaner, varierende natur - og mat, appetittvekkende , selv før det siste hullet! Det er det perfekte stedet for en interessant golf-miniferie!


Kart over golfbaner i Vestsverige

Golfbane
Hotell
Resort

Golfpakke fra:
Banetype:
Skov
Antall hull:
18
Greenfee:
400600 SEK
Antall stjerner:

Mange forbinder vestkysten fra Strömstad nedover mot Göteborg med idylliske skjærgårdssamfunn som Grebbestad, Fjällbacka, Smögen, Fiskebäckskil og øye Marstrand. Det gjør de selvsagt med rette. Men det er golfbanene som ligger rett i nærheten av skjærgårdssamfunnene dem som er de virkelige gullkornene.

Banen på Fjällbacka GK har semi seaside karakter, og den kan skape assosiasjoner til linksgolf ettersom nærheten til havet gjør at vinden er en av utfordringene. I tillegg bidrar raske greener til at ballen ofte må rulle inn for å sitte. Vann er i spill på elleve av hullene, og allerede på hull 1 må spilleren slå over elven der den munner havet.

Gullbringa Golf & Country Club ligger i nærheten av øya Marstrand. Golfklubben tilbyr en 27-hullsbane med tre sløyfer som kombineres på ulike måter og sørger for at spillerne holder seg skjerpet til enhver tid. Og om en spiller på Gullbringa GCC, er det nesten selvsagt å avlegge Marstrand en visitt samtidig. Den sagnomsuste perlen har vært populær blant kongelige og sosietet gjennom århundrer, og er full av småbutikker, brosteinsbelagte gater og skjønne gallerier. Vil du virkelig kjenne pulsen på Marstrand, så sett kurs til Grand Hotell Marstrand og innta Africana og de berømte sjøkrepsene på restaurant Tenan i underetasjen.

Brevikens Golfklubb ligger i Karlsborg ved Gøta Kanal – Sveriges blå bånd som strekker seg fra Gøteborg til Stockholm. Ikke helt ved sjøen alltså – men denne litt bortgjemte perlen får likevel en plass på lista på grunn av nærheten til Gøta Kanal. Brevikens GK tilbyr spilleren unike golfopplevelser gjennom to vidt forskjellige 9-hullssløyfer. En sløyfe har små, opphøyde greener, flere vannhinder og smarte plasserte trær. Den andre sløyfen bringer spilleren gjennom åpent, vakkert landskap, og er smykket med greener av sjenerøs størrelse med myke onduleringer.

Park- Skogsbaner i Vest-Sverige

Golfbanene i Vest-Sverige åpner gjerne en måneds tid før banene her hjemme i Norge. Når det kommer til kombinerte park- og skogsbaner i regionen VestSverige, fins det topp eksemplarer i både Bohuslän, Göteborg, Dalsland og Västergötland. Et knippe av de fineste befinner seg i Bohuslän og på veien nedover mot Göteborg.

I Bohuslän er Mjölkeröds Golfklubb en klassiker for mangen; en 18-hulls kombinert park- og skogsbane som ligger godt inne i den bohuslänske naturen i nærheten av Grebbestad og Strömstad. Også Sotenäs GK sitt 27-hullsanlegg ligger vakkert plassert i den Bohuslänske naturen. Karakteren er en miks av skogs- og parkbane, og de mange klippene på banen minner spilleren om at havet er kort vei unna. Begge baner er som regel spillbare fra tidlig vår til meget sen høst.

Strömstad GK fra 1969 åpner som regel lenge før norske baner i det hele tatt er inne på tanken. Og ikke bare det; design og layout er myntet på å få spilleren til å tenke sol og sommer fra det øyeblikket en slår ut fra første tee. Fairways snirkler seg innover landskapet i likhet med en fjord som strekker seg utover mot åpent hav. Mens fjellknausene i granitt rammer inn fairways som om de skulle være skjær i sjøen.

Klippeformasjoner finner en også på Uddevalla GK. Banen ligger en times kjøring sør for Strømstad, og er en lett kupert kombinert park- og skogsbane med par 71. Spillerne bys på en variert runde, der flere vanndammer utgjør noen av utfordringene.

Litt lenger sørover, ved den idylliske øya Marstrand, ligger også Gullbringa G&CC. Det som først og fremst karakteriserer banen, er at den er både utfordrende og har raske greener. Golfklubben byr på tre 9-hullssløyfer som kombineres ulikt, hvorav en er parkbane, en er skogsbane og den siste er en kombinert park- og skogsbane.

Lær mer om golf, Vestsverige og alle muligheter

www.vastsverige.com kan du lese mye mer om golf opplevelser, om de mange attraksjonene og alle ferie muligheter i Vestsverige. Lett å reise dit - men vanskelig reise derifra!

Spennende og varierte golf-utfordringer
www.vastsverige.com/sv/Golf-i-Vastsverige
 
Annerledes natur og masser av aktivitetsmuligheter
www.vastsverige.com/sv/Outdoor-Vastsverige
 
Dere bor godt i Vestsverige – og drøm søtt!
www.vastsverige.com/sv/Boende
 
Gleden ved bordet – du blir sulten av golf!
http://www.vastsverige.com/sv/Smaka-pa-Vastsverige
 
Gør golfferien til storbyferie
www.goteborg.com


Golfvideo Vestsverige