Barsebäck Resort - Tyvstarte golfsesongen i Sør-Sverige

Tyvstart golfsesongen i Sør-Sverige

Sør for Gøteborg og i Halmstad og Skåne er det topp spilleforhold mens bakken hjemme fremdeles er dekket av frost.

Vil du tyvstarte golfsesongen? Sør for Gøteborg og i Halmstad og Skåne er det topp spilleforhold mens bakken hjemme fremdeles er dekket av frost. Vi la opp ruta, og besøkte seks baner med karakteren bedre enn best.

Gullkorn i Gøteborg

Sveriges største golfanlegg er en godt bevart hemmelighet for mange nordmenn. Öijared Resort 15 minutter sør for Gøteborg har tre 18-hullsbaner, en korthullsbane og eget unikt hotell. Gamla Banan er en svakt kupert skogsbane med ekstremt raske greener. Nya Banan har åpent landskap og klassisk parkdesign. På Öjared er det helheten som teller, og en snartur hit på våren gir kickstart på resten av sesongen.

Himmelen i Halmstad

Fra Öjared til Halmstad er veien kort, og allerede før byporten venter Ringenäs GK med tre 9-hullssløyfer med karakter av links, seaside og hills. Layouten er gull; foruten sjøutsikt fra samtlige hull ser en så langt som til Kullen i syd og Falkenberg i nord. Banen ble innviet i 1986, og klubben har eget hotell på området.

Halmstad GK sitter historikken i veggene, for det var Norra Banan som var vertskap for Solheim Cup i 2007. Lengden gjør at Norra Banan regnes som vanskeligere enn Södra Banan. Dessuten skilles de ad når det gjelder layout: På Norra Banan spiller en seg gjennom grønne tunneler formet av eldgamle furutrær og ser knapt andre spillere underveis. Södra Banan har flere parallelle hull, og er faktisk favoritten til mange medlemmer.
Tips: Sett av tid til å spille begge. Dette er et golfanlegg av de sjeldne.

Topptur i Skånes slettelandskap

Jo lenger sydover en kjører, desto grønnere og mer lovende blir landskapet for hver bidige kilometer. Den som plotter inn Barsebäck, Bokskogens og Falsterbo på kartet, er sikret uforglemmelige runder.

Barsebäck Resort regnes av mange for å være Skånes juvel. På 1980-tallet konstaterte selveste Jack Nicklaus at banen har ekstremt bra beliggenhet. Etter noen hull i parklandskap åpner det seg en vegg av blått hav på hull 8, og linksfølelsen sitter som et skudd. Å spille langsmed Øresund mens sivene legger seg ned etter vindkastene er en selsom opplevelse. Masters Course er for en stor del rammet inn av høyreiste furutrær som er blitt merket av vinden gjennom årenes løp. Karakteristika er flust av doglegs som skaper spenning, pluss dype bunkere som ligger nøyaktig der de utfordrer mest.

Bokskogens GK har både Tony Jacklin, Seve Ballesteros og Howard Clark funnet melodien og danset seg innover Gamla Banan. Den kjennetegnes av raske greener og en raus porsjon optiske bedrag, i tillegg til kuperte fairways og smart plasserte vannhinder og bunkere. Nya banan en populær naturbane – kupert og full av magiske naturopplevelser.

Falsterbo GK i Skåne har Sveriges kanskje mest anerkjente linksbane. Det er naturlige vannhinder over hele banen, som har en unik beliggenhet i naturreservatet Flommen. Harde, tøffe greener går som en rød tråd gjennom hele runden, og vindens skiftninger kan være utspekulerte. Arkitekten Gunnar Bauer formet fairways faretruende smale, og det kan være vanskelig å slå seg ut av bunkers. Og apropos bunkere – de fins det hele 90 snertne eksemplarer av.

Få opp til 3 tillbud til Sør-Sverige