Storbyen med det varme hjertet

Bli kjent med Gøteborg

Gøteborg er Sveriges nest største by, og tilbyr supre shoppingmuligheter, koselige kafeer, flotte museer, restauranter i verdensklasse, en nydelig botanisk hage, morsomme familieattraksjoner, og ikke minst en skjærgård du aldri har sett maken til!

Her blir man aldri mett på inntrykk – og heller ikke på måltidsopplevelser. Det skjer mye i Gøteborg av konserter og festivaler og det er en av grunnene til at en spontantur til Gøteborg er enkelt og morsomt! Ute etter storbystemning og shopping som står til gull? Da er Gøteborg stedet å dra til!

Sveriges største golfanlegg er en godt bevart hemmelighet for mange nordmenn. Öjared Golf & Country Club 15 minutter sør for Gøteborg har tre 18-hullsbaner, en korthullsbane og eget unikt hotell. Gamla Banan er en svakt kupert skogsbane med ekstremt raske greener. Nya Banan har åpent landskap og klassisk parkdesign. På Öjared er det helheten som teller, og en snartur hit på våren gir kickstart på resten av sesongen.

En annen ting med Gøteborg man kanskje ikke så ofte tenker over er nærheten til skjærgården. Her er det mange fine steder, severdigheter å se og øyer å besøke.

Enten du reiser med familie eller venner, så kan en tur til Gøteborg virkelig anbefales!

Les mer om golf i Vestsverige

Se golftilbud fra Vestsverige

Mat og Drikke

Gøteborg har alt fra sjarmende kafèer, til topp kroer som serverer husmannskost og flotte gourmetrestauranter. Byen er et gourmetparadis for folk som elsker sjømat. Og det er ikke begrenset til flotte spisesteder. I Gøteborg finner du sjømat på hvert eneste gatehjørne, og derfor kalles byen for Sveriges hovedstad for ferske skalldyr.

I Gøteborg er det å ta en fika, altså en kaffekopp, både smart og godt. Byen er proppfull av supre kafeer. hvor man får med seg litt av byens sjel når en sitter på en sjarmerende fortauskafè og nyter livet.

I tillegg til fisk og skalldyr har nærområdet mengder av sesongprodukter av vilt, bærsorter og meieriprodukter. Kokkene verner om sine råvarer, bruker mye lokalt produsert og økologisk mat finner du også mye av. Kokkenes moderne matlaging tar vare på svensk tradisjon som igjen kombineres med nye smaker og idéer fra hele verden.

Shopping

Med 500 butikker innenfor en radius på 5 minutters spasertur, ligger de shoppinglystne Gøteborg. Du finner alt fra varehus som Nordstan, designbutikker og vintage, til gågater og smug med skjønne spesialforretninger. Størst konsentrasjon er det innenfor Vallgraven. Langs Vallgatan og Magasinsgatan fins det flust av moteforretninger og design-, møbel- og kunsthåndverksbutikker. Langs Kungsportavenyen er det eksklusive motebutikker og kunstgallerier, mens bydelen Haga bugner av spesialforretninger, antikviteter og Second Hand.

Gøteborg huser et eget designakademi, og det er derfor ingen mangel på hjemmelaget talent i byen. Både Nudie og Monki så dagens lys her. Det er lett å kjøpe vintage og ”jeans med snert i ” i Gøteborg.

Kilde: Visit Sweden