Ekerum Resort Öland får enda en velfortjent pris

Ekerum ble kåret til Verdens Mest Miljøvennlige Golfanlegg ved World Golf Awards, og nå har de fått enda en pris for sitt fantastiske arbeide for å bevare den ølandske naturen

Lørdag 21. april holdt det Svenska Golf Förbundet (SGF) sin årlige bankett i samarbeide med årets Golfting och Förbundsmötet. Under banketten presenterte Swedish Greenkeepers Association (SGA) og SGF vinneren av SGA og SGFs Natur- og Miljøpris for 2017. Vinneren ble Ekerum Resort Öland.Ekerum

Resort Öland har, via sitt arbeide på natur- og miljøområdet, kunnet tilby sine kunder og ansatte et anlegg som har blitt et forbilde for andre, ifølge Svenska Golf Förbundet. Banen ”Långe Jan” ble fullrenovert i 2014-2015, hvor ikke bare golfspillet, men hele den lokale naturen sto i sentrum for renoveringen. Sammen med Länsstyrelsen i Kalmar Amt ble det lagt en plan for å gjenopprette de sandete, tørre ølandske engene. Disse engene var grobunn for den ølandske vegetasjonen, men de ble raskt mindre på grunn av menneskers innflytelse.

Ekerum Resorts renovering av golfbanen viser et godt samarbeide mellom et golfanlegg og lokale myndigheter. Det er et samarbeide der begge parter har hatt nytte av hverandres kunnskaper for å skape en fin golfbane, så vel som å redde en forsvinnende natur”, sier Robert Martin, viseordfører i SGA, som er ansvarlig for prisen sammen med Peter Edman fra SGF.

Det er med største ydmykhet vi tar imot denne æresfylte prisen. Prisen er ytterligere en bekreftelse på at vi gjør noe riktig, og er også en ytterligere bekreftelse av den internasjonale prisen vi vant i 2017 som Verdens Mest Miljøvennlige Golfanlegg, i hard konkurranse med bl.a. Gleneagles og Pinehurst. Men prisen er minst like viktig som katalysator og gir energi til å fortsette å kombinere golf og natur, samt verdsette det stedet vi arbeider på for fremtidige generasjoner”, sier Magnis Lagerlöf, CEO på Ekerum Resort Öland.

Utover prisen på 25.000 kroner får Ekerum Resort Öland tittelen som årets golfanlegg.

Les mer om ekerum resort og se golfpakker